ΑΙΟΛΟΣ: Ο Δήμος να ενημερώσει τους κατοίκους για το σχέδιο αντίδρασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Την ενημέρωση των κατοίκων του Θυμαρίου για το σχέδιο αντίδρασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ζήτησε ο ΑΙΟΛΟΣ, από τον Δήμο Σαρωνικού.

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο, το Δ.Σ. του ΑΙΟΛΟΥ, εκφράζοντας την ανησυχία όλων των κατοίκων, ζήτησε τη συνδιοργάνωση με τον Δήμο, ενημερωτικής εκδήλωσης για το σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ώστε οι κάτοικοι να ενημερωθούν, να αισθανθούν ασφάλεια και να "εκπαιδευτούν" για την προστασία της περιοχής μας και της ανθρώπινης ζωής, ώστε "στην απευκταία περίπτωση που προκύψει έκτακτο γεγονός, οι πολίτες θα αντιδράσουν οργανωμένα και ψύχραιμα για την ομαλή κατά το δυνατόν έκβασή του."


Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής:


Προς: τον Δήμαρχο Σαρωνικού
 κ. Γεώργιο Σοφρώνη

Κύριε Δήμαρχε,

Μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική με τις γνωστές πρωτοφανείς συνέπειες και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ο Όμιλός μας κατακλύζεται από επιστολές και μηνύματα κατοίκων της περιοχής μας και του συνόλου σχεδόν των μελών μας, οι οποίοι διαπιστώνοντας από την δημόσια συζήτηση που ακολούθησε και συνεχίζεται ένα κλίμα ασυνεννοησίας και μια προσπάθεια των υπεύθυνων φορέων να μετακυλήσουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον, εκφράζουν την αγωνία και την ανησυχία τους.

Θεωρούμε, ότι είναι απαραίτητη η υπεύθυνη ενημέρωση των κατοίκων και των πολιτών, στην κατεύθυνση της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας, αλλά και της εκπαίδευσής τους για την προστασία της περιοχής μας και της ανθρώπινης ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε και σας καλούμε σε συνδιοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης στην οποία εσείς ή όποιος εσείς επιλέξετε εκπρόσωπος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, θα ενημερώσετε τους κατοίκους του Θυμαρίου για το σχέδιο αντίδρασης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια επίσημη και υπεύθυνη ενημέρωση θα επαναφέρει το κλίμα ασφάλειας στους κατοίκους, ενώ στην απευκταία περίπτωση που προκύψει έκτακτο γεγονός, οι πολίτες θα αντιδράσουν οργανωμένα και ψύχραιμα για την ομαλή κατά το δυνατόν έκβασή του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΑΙΟΛΟΥ, σε ημερομηνία που παρακαλούμε να επιλέξετε βάση του προγράμματός σας, μεταξύ 05 και 12 Αυγούστου 2018.

Κύριε Δήμαρχε,

Θεωρούμε το ζήτημα επείγον και την ενημέρωση των πολιτών πρωτεύουσας σημασίας. Γνωρίζοντας την ευαισθησία και το αίσθημα ευθύνης που σας διακατέχει, παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας στο αίτημά μας, ώστε να διοργανωθεί η εν λόγω εκδήλωση άρτια και με τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του κόσμου. 


Το ΔΣ του ΑΙΟΛΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρέμβαση Χρήστου Τσιγαρίδα για τα τοπικά όρια των περιοχών

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Φιλίππου - ΕΤΑΔ ΑΕ, διαπιστώνει ο Δήμος Σαρωνικού